Holandská omáčka se vyrábí z másla a šlehaného žloutku a nejčastěji se podává k rybám, ale skvěle chutná i se zeleninou, zejména s chřestem. Výborná je také jako snídaně se ztracenými vejci Benedikt.
Holandská omáčka patří v kuchyni k naprostým základům, ale ne každý (často včetně majitelů restaurací) ví, jak ji správně připravit. Naučte se ji s námi krok za krokem a už se vám vždy povede!
Pusťte svěží vítr do své kuchyně. Co byste dnes měli ochutnat ze světové gastronomie? Holandská Omáčka: žloutková omáčka k zelenině i rybám !
Jak jistě víte, Francouzi jsou známí pro svá úžasná jídla začínající ve venkovské kuchyni cuisine de campagne a pro jídla končící v tom nejdokonalejším a nejvyšším levelu vysoké gastronomie haute cuisine.
Připravte si lososa, který je vynikající zdroj bílkovin a omega-3 mastných kyselin, s holandskou omáčkou.
Je hotová asi za minutu a zvládne jí úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko zdrcnutí a vyjde pokaždé naprosto perfektně. Naučte se tenhle úžasný postup, kterému holdovala i Julia Child!
Holandská omáčka patří k těm nejznámějším. Její chuť je příjemně krémová a lehce svěží po citronu.
Připravíme si vodní lázeň: Velký hrnec naplníme do půlky vodou a uvedeme k mírnému varu (voda se nesmí vařit, jen být tak horká aby vystupovali…
Začíná se holandskou omáčkou: Oddělíme si žloutky od bílků, bílky nebudeme už potřebovat, do žloutků, které jsme si dali do skleněné mísy,…
Holandská omáčka je ta nejúžasnější věc, kterou můžete nalít na talíř. Nic se jí nevyrovná. Chcete recept, který vás zbaví obav z přípravy? Tady je.